EVC maakt ervaring zichtbaar!

MET HET ERKENNEN VAN JE VERWORVEN COMPETENTIES (EVC) MAAK JE JE ERVARING ZICHTBAAR VOOR WERKGEVERS.

Na het behalen van het schooldiploma leren volwassenen verder door te werken, door vrijwilligerswerk, door te lezen en te studeren of door een hobby uit te voeren. Met dit informeel leren ontwikkelen volwassenen competenties die relevant zijn op de Arbeidsmarkt. Met het Erkennen van Verworven Competenties (EVC) maak je deze onzichtbare ervaring zichtbaar in een diploma of certificaat.

 

Telefoon: (026) 750 35 20

E-mail: evc@kcm-groep.nl

 

EVC (Erkennen van Verworven Competenties) maakt je ervaring zichtbaar.

Meten, Leren, Erkennen & Diplomeren

EVC, wat is het?

In Nederland kun je je via een opleiding bij een ROC ontwikkelen in een MBO-beroep. Je sluit je opleiding af met het diploma. Met het diploma toon je aan werkgevers aan dat je een MBO-beroep kunt uitoefenen. Het diploma is het zichtbare bewijs van je ervaring. Je toont aan dat je in beroepspraktijkvorming werkervaring hebt opgedaan en dat je kennis en vaardigheden hebt geleerd.

Na schooltijd kun je door te werken, vrijwilligerswerk, zelfstudie of een hobby dezelfde competenties ontwikkelen als een MBO-student in een opleiding. Bij KCM4EVC BV kun je je ervaring in 12 weken laten erkennen in het Ervaringscertificaat. Met de erkenning van je ervaring in het Ervaringscertificaat heb je aangetoond dat je ervaring gelijk staat aan het MBO-diploma. Het Ervaringscertificaat kun je verzilveren naar een erkend diploma. Met het Ervaringscertificaat en het erkende diploma toon je aan werkgevers aan dat je een MBO-beroep kunt uitvoeren.

Heb je nog onvoldoende ervaring, of je weet niet zeker of je je ervaring kunt aantonen met bewijsstukken? Laat dan je ervaring eerst in 10 weken meten in het Ervaringsprofiel. Je kunt dan vaststellen of je je ervaring al kunt laten erkennen of eerst nog moet bijleren.

Erkend EVC-aanbieder

Alleen erkende EVC-aanbieders kunnen je Ervaringscertificaat of Ervaringsprofiel opstellen. KCM4EVC BV is door het Nationaal Kenniscentrum EVC erkend EVC-aanbieder. Wij helpen graag mensen met het zichtbaar maken van ervaring.

Portfolio-routes

EVC is een methode om je ervaring zichtbaar te maken in het Ervaringscertificaat of Ervaringsprofiel. EVC is geen opleiding, maar een methode om je ervaring zichtbaar te maken in een erkenning of metingsrapport.

In de procedure Ervaringsonderzoek (EVP) 10 weken of de Erkenningsprocedure (EVC) 12 weken ga je 8 weken aan de slag om je ervaring aan te tonen in een digitaal portfolio. Je schrijft ervaringsverslagen, verzamelt beroepsproducten en je laat je ervaring beoordelen in getuigschriften. Uiteraard wordt je goed begeleidt door onze portfoliobegeleiders. Na 8 weken sluit de portfoliotermijn.

In de procedure Ervaringsonderzoek (EVP) beoordeelt de Kantoorassessor of je portfolio je ervaring al voldoende aantoont om deze te laten erkennen. In het Ervaringsprofiel geeft de kantoorassessor aan welke onderdelen van het MBO-beroep je voldoende hebt aangetoond voor een eventuele erkenning en welke onderdelen nog onvoldoende zijn aangetoond. Met het Ervaringsprofiel kun je gericht je ervaring aanvullen met bewijs. Heb je dit gedaan? Dan kun je de Erkenningsprocedure (EVC) starten en je portfolio aanvullen.

In de Erkenningsprocedure (EVC) wordt je portfolio beoordeeld door een vakassessor. Je dient het portfolio en je ervaring daarna te verdedigen in een assessment. Dit assessment bestaat uit een interview en de assessor kan je vragen om iets voor te doen. Heb je de beheersing van het MBO-beroep in het portfolio en het assessment aangetoond? Dan erkend de vakassessor dit in je Ervaringscertificaat.

Verzilveren naar een erkend diploma

De erkenning van je ervaring in je Ervaringscertificaat kun je verzilveren naar een erkend diploma. Je kunt je Ervaringscertificaat registreren in het landelijk register van het Nationaal Kenniscentrum EVC. Heb je een volledige erkenning? Dan kun je verzilveren naar het Vakbekwaamheidsdiploma Arbeidsmarktroute. Heb je een gedeeltelijke erkenning? Dan kun je verzilveren naar het Vakbekwaamheidscertificaat Arbeidsmarktroute. Deze diploma's zijn erkend door de Stichting van de Arbeid. Je toont aan dat je ervaring gelijk staat aan het MBO-diploma. Voor werkgevers is het aan garantie dat je inzetbaar bent in een MBO-beroep. Deze route kun je kiezen als je wilt aantonen op de Arbeidsmarkt dat je een vrij MBO-beroep kunt uitoefenen.

Je kunt je Ervaringscertificaat verzilveren bij een met ons samenwerkende Examencommissie van het ROC naar het MBO-diploma. Om het scholingsdiploma te ontvangen dien je deel te nemen aan de landelijke examens Taal en Rekenen. Ben je geslaagd? Dan ontvang je van de Examencommissie na verzilvering het MBO-diploma. Deze route kun je volgen als je een scholingsdiploma nodig hebt voor een vervolgopleiding of als je het diploma nodig hebt voor het voeren van een wettelijke beroepstitel, zoals MBO-verpleegkundige of Verzorgende-IG.

Arbeidsmarktroute

Heb je na ontvangst van je Ervaringscertificaat of Ervaringsprofiel nog ervaring tekort? Dan kun je deze zelf bij je werkgever bij gaan ontwikkelen. Je kunt ook bij onze partner KCM Training & Opleiding BV begeleiding vragen van een docent door jezelf te ontwikkelen in het Ontwikkelportfolio. Heb je je ervaring aangevuld en daar bewijs van verzameld? Dan kun je je aanvullende ervaring alsnog laten erkennen  in het Ervaringscertificaat.

Volgens het model van de Arbeidsmarktroute kunnen werkgevers hun mensen op de werkvloer zelf opleiden naar een hogere kwalificatie.

EVC voor deelnemers

Met EVC maak je je competenties zichtbaar. Op basis van je zichtbare competenties kun je stappen maken op de Arbeidsmarkt. Je toont werkgevers je inzetbaarheid en de ontwikkeling die je kunt maken.

 

EVC voor organisaties

Met EVC maken organisaties competenties van medewerkers zichtbaar. Op basis van de zichtbare competenties kunnen organisaties de inzetbaarheid en de ontwikkeling van medewerkers bepalen.

 

Kies je MBO-beroep

Je kunt je ervaring zichtbaar maken in één van de Nederlandse MBO-beroepen. Klik op de button om een MBO-beroep te kiezen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken. Je kunt een globale scan van je ervaring maken.

 

Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan

Heb je een MBO-beroep gekozen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken? Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan. Je kunt een gedetailleerde scan van je ervaring in het MBO-beroep invullen en je ontvangt een passend advies.

 

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (026) 750 35 20 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM4EVC BV
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

026 750 35 20

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00