Telefoon: (085) 488 47 61

 

E-mail: evc@kcm-groep.nl

 

EVC maakt je ervaring zichtbaar.

EVC, wat is het?

Met EVC (Erkennen van verworven competenties) kun je aantonen dat je (werk) ervaring gelijk staat aan het niveau van het MBO-diploma. Je stelt in 8 weken onder begeleiding van de portfoliobegeleider een portfolio samen met bewijsstukken over wat je weet en kunt in een MBO-beroep. Na 8 weken beoordeelt de vakassessor je portfolio en stelt in een assessmentgesprek je ervaring vast. De beoordeling ontvang je in het Ervaringscertificaat.

Erkend EVC-aanbieder

Alleen erkende EVC-aanbieders kunnen je Ervaringscertificaat opstellen. KCM4EVC BV is een door het Nationaal Kenniscentrum EVC erkend EVC-aanbieder. 

Portfolio-route

EVC is geen opleiding, maar een methode om je ervaring te laten beoordelen in het Ervaringscertificaat. Daarvoor stel je een portfolio samen met bewijsstukken over je ervaring. Je schrijft ervaringsverslagen, verzamelt beroepsproducten en je laat je ervaring beoordelen in getuigschriften.

Ervaringscertificaat

Na sluiting van de portfoliotermijn beoordeelt de vakassessor hoe je met het bewijs in je portfolio hebt aangetoond dat je ervaring gelijk staat aan het MBO-diploma. De vakassessor houdt een assessment dat bestaat uit een interview. Ook kan de vakassessor je ervaring beoordelen in een werkplekbezoek. Het Ervaringscertificaat is het beoordelingsrapport. Het beschrijft wat je weet en kunt in het MBO-beroep. Voor werkgevers is het een bewijs waarmee je je directe inzetbaarheid kunt aantonen. Ook kan een werkgever lezen wat je nog in je werk kunt bijleren in het beroep.

Verzilveren naar een erkend diploma

Het Ervaringscertificaat kun je verzilveren naar een erkend diploma. Wil je op de Arbeidsmarkt je waarde aantonen, dan verzilver je naar het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute. Dit bewijs is het diploma voor mensen die op de Arbeidsmarkt het MBO-beroep hebben geleerd. Je kunt ook bij een met ons samenwerkende Examencommissie van het ROC je Ervaringscertificaat verzilveren naar het MBO-diploma. In deze route dien je deel te nemen aan de landelijke examens taal en rekenen. De Examencommissie neemt een besluit om te verzilveren naar het MBO-diploma als je in je Ervaringscertificaat een volledige erkenning hebt behaald en geslaagd bent voor de landelijke taal en rekenexamens. MBO-verzilvering is alleen belangrijk voor beroepen waar het MBO-diploma een wettelijke titel is, zoals MBO-verpleegkundig en Verzorgende-IG.

Arbeidsmarktroute

Heb je na ontvangst van je Ervaringscertificaat nog ervaring tekort in het MBO-beroep? Dan kun je deze zelf bij je werkgever bij gaan ontwikkelen. Je kunt ook bij onze partner KCM Training & Opleiding BV begeleiding vragen van een docent door jezelf te ontwikkelen in het Ontwikkelportfolio. Heb je je ervaring aangevuld en daar bewijs van verzameld? Dan kun je je aanvullende ervaring alsnog laten erkennen  in het Ervaringscertificaat. In de Arbeidsmarktroute kun je leren in je eigen werk en bij je eigen werkgever.

Informatie voor deelnemers en organisaties

Maak een keuze uit EVC voor deelnemers of EVC voor organisaties om meer informatie te lezen.

EVC voor deelnemers

Met EVC maak je je competenties zichtbaar. Op basis van je zichtbare competenties kun je stappen maken op de Arbeidsmarkt. Je toont werkgevers je inzetbaarheid en de ontwikkeling die je kunt maken.

 

EVC voor organisaties

Met EVC maken organisaties competenties van medewerkers zichtbaar. Op basis van de zichtbare competenties kunnen organisaties de inzetbaarheid en de ontwikkeling van medewerkers bepalen.

 

Kies je MBO-beroep

Je kunt je ervaring zichtbaar maken in één van de Nederlandse MBO-beroepen. Klik op de button om een MBO-beroep te kiezen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken. Je kunt een globale scan van je ervaring maken.

 

Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan

Heb je een MBO-beroep gekozen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken? Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan. Je kunt een gedetailleerde scan van je ervaring in het MBO-beroep invullen en je ontvangt een passend advies.

 

Contact

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM4EVC BV
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00