EVC voor deelnemers

MET HET ERKENNEN VAN JE VERWORVEN COMPETENTIES (EVC) MAAK JE JE ERVARING ZICHTBAAR VOOR WERKGEVERS.

EVC is geschikt als je competenties hebt ontwikkeld die relevant zijn in een MBO-beroep. Met EVC kun je deze competenties zichtbaar maken. Of een EVC-traject succesvol is hangt af van een aantal factoren.

 

Telefoon: (085) 488 47 61

E-mail: evc@kcm-groep.nl

 

EVC voor deelnemers: Wanneer is EVC geschikt?

Maak je ervaring zichtbaar in een diploma of certificaat

EVC is geschikt als je competenties hebt ontwikkeld die relevant zijn in een MBO-beroep. Met EVC kun je deze competenties zichtbaar maken. Of een EVC-traject succesvol is hangt af van een aantal factoren.

Wanneer is EVC geschikt?

In het Ervaringscertificaat kun je je competenties laten beoordelen ten opzichte van een vooraf gekozen meetlat. Het is belangrijk dat je:

- weet voor welk MBO-beroep, sector of branche je je competenties wilt laten erkennen. De MBO-beroepsstandaard is de meetlat die je in de EVC-procedure gaat aantonen.

- voldoende praktijkervaring hebt opgedaan aan de door jou gekozen richting. Je dient in je portfolio aan te tonen dat je minimaal een half jaar fulltime ervaring of een jaar parttime ervaring hebt. Dit kun je bijvoorbeeld aantonen met arbeidsovereenkomsten, getuigschriften, loonstroken, functieprofiel etc.

- digitaal vaardig bent in het schrijven van ervaringsverslagen en het invullen van het digitaal portfolio.

- recente inhoudelijke bewijsstukken kunt verzamelen om je ervaring aan te tonen. De inhoudelijke bewijsstukken zijn bij voorkeur niet ouder dan drie jaar. Indien je geen recente bewijsstukken hebt, dan kun je je ervaring in de portfoliotermijn van 8 weken toepassen bij een werkgever. Door je ervaring toe te passen kun je recente bewijsstukken en ervaringsverslagen maken in je portfolio.

Intake

Bij je aanmelding meet je met een gedetailleerde vragenlijst je ervaring in een door jou gekozen MBO-beroep. Je ontvangt van ons de ingevulde vragenlijst en een offerte. Nadat je akkoord bent plannen we een intakegesprek. In de intake bekijken we dan samen met je op welke wijze je de bewijsstukken voor je portfolio kunt verzamelen. Wij nemen dan een advies op in je trajectvoorstel. Je kunt op deze site een MBO-beroep kiezen en een globale ervaringscan invullen om een MBO-beroep te kiezen. Heb je een MBO-beroep als meetlat gekozen? Dan kun je je opgeven voor een gratis en vrijblijvende intake en een detailscan invullen.

Tijdsinvestering

Je hebt 8 weken de tijd om je digitaal portfolio te vullen. Onze portfoliobegeleiders geven je drie keer feedback op je portfolio. Je kunt bewijs verzamelen met de bewijsstukken die in de portfolioproeve als suggestie zijn gegeven.

Je bent ongeveer 30 tot 40 uur bezig met het vullen van je portfolio. Daarnaast dien je rekening te houden met de tijd die je kwijt bent om in de praktijk het bewijs te verzamelen. Voordeel is dat je bewijs tijdens je werk kunt verzamelen door je ervaring toe te passen.

Ervaringscertificaat of Ervaringsprofiel

Als je niet zeker weet of je in één portfoliotermijn van 8 weken slaagt in het verzamelen van bewijs, dan kun je starten met de procedure Ervaringsonderzoek en een Ervaringsprofiel laten opstellen. Met het Ervaringsprofiel weet je welke onderdelen voldoende zijn aangetoond in je portfolio en waar je nog bewijs of ervaring mist. De procedure Ervaringsonderzoek is zo een generale repetitie voor het samenstellen van een volledig bewijsportfolio.

Kies je MBO-beroep

Je kunt je ervaring zichtbaar maken in één van de Nederlandse MBO-beroepen. Klik op de button om een MBO-beroep te kiezen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken. Je kunt een globale scan van je ervaring maken.

 

Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan

Heb je een MBO-beroep gekozen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken? Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan. Je kunt een gedetailleerde scan van je ervaring in het MBO-beroep invullen en je ontvangt een passend advies.

 

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (026) 750 35 20 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM4EVC BV
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

026 750 35 20

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00