Arbeidsmarktroute voor Schoolverlaters

Ben je je opleiding gestopt, zonder het diploma te behalen? Heb je al ervaring op de Arbeidsmarkt? Behaal dan een startkwalificatie op basis van je ervaring.

Bijzondere jongeren passen vaak niet in het schoolsysteem. Zij stoppen een opleiding zonder diploma of kwalificatie. Op basis van hun bijzondere kwaliteiten slagen zij er vaak in (met behulp van ouders) om ervaring op te doen door te werken. In de Arbeidsmarktroute kun je je ervaring laten Meten, (bij -)Leren, Erkennen en het diploma behalen.

Behaal het MBO-diploma op basis van je ervaring.

Schoolverlaters

Om verschillende redenen verlaten jongeren het schoolsysteem zonder diploma. Zij gaan vroegtijdig werken. Met het werken doe je ervaring op die je in de Arbeidsmarktroute kunt laten erkennen in het Ervaringscertificaat. Het Ervaringscertificaat kun je verzilveren naar een erkend diploma. Met een erkend diploma toon je werkgevers aan wat je kan en weet. Het is bovendien goed voor je zelfvertrouwen. Heb je nog onvoldoende ervaring? Dan leer je dat gewoon bij door te werken.

Belang voor de schoolverlater

Met een diploma toon je aan wat je weet en kunt. Je kunt stappen maken doordat een werkgever weet wat je weet en kunt, maar vooral doordat jij weet wat je ervaring waard is.

  • Met een erkend diploma kun je stappen maken op de Arbeidsmarkt.

  • Je weet wat je weet en kunt en dit is goed voor je zelfvertrouwen.

  • Ook al pas je misschien niet op school, je kunt jezelf dus ook ontwikkelen door te werken.

Voorwaarden

Voorwaarde is dat iemand al ervaring heeft op de Arbeidsmarkt. Samen kijken we bij welk MBO-beroep de ervaring past. In dit beroep kun je je ervaring Meten, Erkennen, Ontwikkelen en het diploma behalen. In de intakemeting kijken we waar je staat met je ervaring. We kunnen dan ook kijken welke voorwaarden nodig zijn om jou een diploma te laten behalen.

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (026) 750 35 20 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

085 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.