Informatie voor deelnemers

EVC maakt ervaring zichtbaar!

Je kunt meer dan je diploma's vertellen. Als volwassene leer je na je schooltijd ongemerkt verder. Je volgt cursussen en trainingen, je doet kennis op door het volgen van televisieprogramma's, door zelfstudie of door te lezen. Je ontwikkelt in je vrije tijd competenties in een hobby. Of je groeit in je werk door en leert nieuwe taken aan. Met dit informeel leren heb je competenties geleerd die niet zichtbaar zijn in een diploma. 

Werkgevers kunnen aan jou als persoon niet zien welke competenties je bezit. Daardoor kunnen zij moeilijk inschatten of je een beroep of onderdelen van een beroep kunt uitvoeren. Dit heeft gevolgen voor je groei en carrièrekansen. Vaak ben je jezelf ook niet bewust van de waarde van je competenties. Informeel leren is vaak een proces dat onbewust plaatsvindt. Je kunt dan jezelf onderschatten, waardoor je ook zelf terughoudend bent om door te groeien.

EVC (Erkennen van Verworven Competenties) is een erkende landelijke methodiek waarmee je je onzichtbare ervaring kunt laten beoordelen in een MBO, HBO of Branche-erkende beroepsstandaard. Om je ervaring te laten beoordelen volg je in 12 weken de EVC-procedure. Bij het afronden van de EVC-procedure ontvang je een beoordeling van je ervaring in het Ervaringscertificaat.

Op de volgende pagina's leggen we je graag uit hoe het werkt. Doorloop de stappen en informeer jezelf goed.

 

Contact

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.