EVC voor deelnemers

MET HET ERKENNEN VAN JE VERWORVEN COMPETENTIES (EVC) MAAK JE JE ERVARING ZICHTBAAR VOOR WERKGEVERS.

De EVC-procedure van KCM4EVC is erkend door het Nationaal Kenniscentrum EVC en voldoet aan de Kwaliteitscode EVC. De EVC-procedure bestaat uit de stappen: Intake, Portfolio, Assessment en Rapportage. Op deze pagina informeren we je over de stappen in de procedure.

 

Telefoon: 085 488 47 61

E-mail: evc@kcm-groep.nl

 

EVC voor deelnemers: EVC-procedure

Maak je ervaring zichtbaar in een diploma of certificaat

De EVC-procedure van KCM4EVC is erkend door het Nationaal Kenniscentrum EVC en voldoet aan de Kwaliteitscode EVC. De EVC-procedure bestaat uit de stappen: Intake, Portfolio, Assessment en Rapportage. Op deze pagina informeren we je over de stappen in de procedure.

Intake

In de intake meet je je ervaring ten opzichte van het MBO-beroep met een gedetailleerde vragenlijst. Onze adviseurs bespreken het traject door. Samen maken we de afweging of je je ervaring gaat erkennen in het Ervaringscertificaat of het Ervaringsprofiel. Je ontvangt een overeenkomst met een trajectadvies.

Portfolio

In deze fase van 8 weken ga je aan de slag met het invullen van je eigen (digitale) portfolio. Je vergelijkt je eigen competenties met de door jou gekozen standaard door het invullen van een vragenlijst. Daarna ga je met een portfolio-proeve, waarin bewijssuggesties staan, het bewijs verzamelen. Voorbeelden van bewijsstukken zijn kopieën van diploma’s, getuigschriften, functieprofielen en arbeidsovereenkomsten. Ook maak je verslagen van werkzaamheden die je hebt uitgevoerd. Je wordt begeleid door een ervaren portfoliobegeleider die je drie keer feedback geeft op je portfolio.

Portfolio-beoordeling

Na 8 weken sluit je portfoliotermijn. In de procedure Ervaringsonderzoek (EVP) gaat de kantoorassessor beoordelen of je portfolio voldoende bewijs bevat over je competenties. In de Erkenningsprocedure (EVC) beoordeelt de vakassessor hoe je je competenties hebt aangetoond.

Assessment

In de Erkenningsprocedure (EVC) maakt de vakassessor een afspraak voor een assessment. Dit bestaat uit een interview waarin je je portfolio en je ervaring verdedigd. Ook kan de vakassessor je vragen om iets voor te doen. In de procedure Ervaringsonderzoek (EVP) wordt geen assessment afgenomen, aangezien het Ervaringsprofiel alleen gebaseerd is op je portfolio-beoordeling.

Rapportage

In de procedure Ervaringsonderzoek (EVP) ontvang je de resultaten van de portfoliobeoordeling in het Ervaringsprofiel. In de Erkenningsprocedure (EVC) ontvang je de erkenning van je ervaring in het Ervaringscertificaat.

De rapportage spreek je na met de trajectbegeleider of de portfoliobegeleider. Zij bespreken het advies om tot een volledige erkenning te komen met je door. Dit kan verzilvering naar het erkend diploma zijn of een ontwikkeladvies.

Kies een onderwerp in het menu om verder te lezen of klik op de button om verder te lezen.

Kies je MBO-beroep

Je kunt je ervaring zichtbaar maken in één van de Nederlandse MBO-beroepen. Klik op de button om een MBO-beroep te kiezen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken. Je kunt een globale scan van je ervaring maken.

 

Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan

Heb je een MBO-beroep gekozen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken? Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan. Je kunt een gedetailleerde scan van je ervaring in het MBO-beroep invullen en je ontvangt een passend advies.

 

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (026) 750 35 20 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM4EVC BV
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

026 750 35 20

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00