Informatie voor deelnemers - Ervaringscertificaat

Ervaringscertificaat - beoordelingsrapport van je ervaring

 

Na het volgen van de EVC-procedure ontvang je in het Ervaringscertificaat de beoordeling van je ervaring in het beroep dat je als meetlat hebt gekozen.

Civiele waarde

Alleen door het Nationaal Kenniscentrum EVC aangewezen EVC-aanbieders kunnen een Ervaringscertificaat afgeven. Als erkend EVC-aanbieder past KCM4EVC de EVC-code toe en laten wij ons periodiek beoordelen door onze beoordelende organisatie. Dat maakt dat de beoordeling in het Ervaringscertificaat een grote civiele waarde heeft in het aantonen van je competenties op de Arbeidsmarkt. Werkgevers mogen op de juiste beoordeling vertrouwen.

Beginnend beroepsbeoefenaar

Het beroep dat je als meetlat hebt gekozen is onderverdeeld in werkprocessen. De werkprocessen bestaan uit competenties of gedragsindicatoren. Als je in het assessment hebt aangetoond dat je deze werkprocessen, competenties en gedragsindicatoren op het niveau van een beginnend beroepsbeoefenaar beheerst, dan kun je het werkproces uitvoeren alsof je net het diploma hebt behaald. Over het algemeen zijn werkenden zonder diploma al ver over dit criterium heen. Hun ervaring is vaak verder ontwikkeld dan de ervaring van een student na het afronden van de stage van de opleiding.

Waarde van het Ervaringscertificaat

Het Ervaringscertificaat 

 

 

Kies je MBO-beroep

Je kunt je ervaring zichtbaar maken in één van de Nederlandse MBO-beroepen. Klik op de button om een MBO-beroep te kiezen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken. Je kunt een globale scan van je ervaring maken.

 

Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan

Heb je een MBO-beroep gekozen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken? Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan. Je kunt een gedetailleerde scan van je ervaring in het MBO-beroep invullen en je ontvangt een passend advies.

 

Contact

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM4EVC BV
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

 
 
 

(085) 488 47 61

evc@kcm-groep.nl

 

MAAK JE ERVARING ZICHTBAAR IN EEN PASSEND CERTIFICAAT OF DIPLOMA EN ZET STAPPEN IN JE LOOPBAAN.

Samen met jou zetten wij de stappen naar een erkend diploma of certificaat. Je kunt je ervaring laten beoordelen in het Ervaringscertificaat in één van de 600 Nederlandse 600 MBO beroepen. Voor HBO-beroepen en brancheberoepen ontwerpen een maatwerktraject. Met het Ervaringscertificaat maak je je ervaring zichtbaar voor werkgevers en voor jezelf. Je kunt verder leren of verzilveren naar het erkende diploma of Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute. Met het diploma of certificaat kun je je gegarandeerde inzetbaarheid aantonen op de Arbeidsmarkt. Maak je ervaring zichtbaar en zet stappen in je ontwikkeling en loopbaan.

EVC maakt ervaring zichtbaar

Een diploma is het bewijs van wat je weet en kunt (je competenties). Aan de hand van de door jou behaalde diploma's kan een werkgever je inzetbaarheid in een beroep of functie inschatten. Je kunt echter veel meer dan je diploma's vertellen. Na het behalen van je diploma leer je dagelijks in je werk, vrijwilligerswerk, in je vrije tijd of door het uitvoeren van een hobby nieuwe competenties. Deze ervaring is niet zichtbaar in een diploma of certificaat. Werkgevers kunnen deze ervaring dus niet aflezen aan een bewijs. Vaak ben jij jezelf ook niet bewust van de waarde van je ervaring en de vertaling naar competenties.

Met EVC (Erkennen van Verworven Competenties) kun je in 12 weken je ervaring in één van de Nederlandse MBO, HBO of Branche erkende beroepen laten beoordelen. De beoordeling van je ervaring wordt beschreven in het Ervaringscertificaat. Met het Ervaringscertificaat zijn je competenties en ervaring in een beroep zichtbaar gemaakt. Het Ervaringscertificaat kun je verzilveren naar het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute. Dit is een door de overheid en de sociale partners erkend bewijs voor je inzetbaarheid op de Arbeidsmarkt. In het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute kan een werkgever zien welke onderdelen van het beroep je beheerst en welke onderdelen je nog te ontwikkelen bent.

Als in het Ervaringscertificaat is beschreven dat je competent bent in alle onderdelen van het beroep, dan kun je het Ervaringscertificaat ook bij één van de met ons samenwerkende Examencommissies van het ROC of Hogeschool verzilveren naar het erkende MBO of HBO-diploma. Zijn er onderdelen waarin je nog ervaring tekort komt? Dan kun je de ervaring na ontvangst van het Ervaringscertificaat gericht bij-ontwikkelen in je eigen werk of vrijwilligerswerk. Deze nieuwe ervaring kun je in een gerichte EVC-procedure alsnog laten beoordelen in het Aanhangsel Ervaringscertificaat.

Met EVC maak je je ervaring zichtbaar in een certificaat of diploma. Met de beoordeling kun je ook gericht ervaring bijleren in je eigen werk of vrijwilligerswerk. Met het zichtbaar maken van je ervaring kun je je competenties aantonen op de Arbeidsmarkt of bij je werkgever en je gericht verder ontwikkelen in je werk.

Contact

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.