EVC voor deelnemers

MET HET ERKENNEN VAN JE VERWORVEN COMPETENTIES (EVC) MAAK JE JE ERVARING ZICHTBAAR VOOR WERKGEVERS.

Het Ervaringscertificaat geeft Erkenning van Verworven Competenties (EVC). Om dit certificaat te behalen, start je een EVC-procedure. 

 

Telefoon: 085 488 47 61

E-mail: evc@kcm-groep.nl

 

EVC voor deelnemers: Ervaringscertificaat

Maak je ervaring zichtbaar in een diploma of certificaat

Het Ervaringscertificaat geeft Erkenning van Verworven Competenties (EVC). Om dit certificaat te behalen, start je een EVC-procedure. Je verzamelt dan bewijzen van wat je weet en kunt. Diploma’s tellen mee, maar juist ook levens- en werkervaring. Al het bewijs wordt beoordeeld op basis van landelijk erkende beroepsstandaarden.

In een EVC-procedure moet je zelf een portfolio maken met bewijzen van je kennis en kunde. Er is een begeleider die je daarbij kan helpen. Voorbeelden van bewijzen zijn onder andere:

- getuigschriften

- referenties

- verslagen van beoordelingsgesprekken

- producten die de je hebt gemaakt

- ervaringsverslagen

- diploma's

Als je portfolio klaar is, wordt het beoordeeld door een vakassessor. Na de beoordeling van je porfolio maakt de vakassessor een afspraak voor een assessmentggesprek. In dit gesprek toetst de vakassessor je kennis en vaardigheden in een interview en kan vragen of je iets in de praktijk voor wilt doen.

Een EVC procedure duurt gemiddeld 12 weken.

Skilllsexamen

Je kunt door deel te nemen aan het Skillsexamen ook erkenning in je Ervaringscertificaat vragen voor het werkproces verpleegtechnische handelingen. Het Skillsexamen is van toepassing in de MBO-beroepen Verzorgende-IG, MBO-Verpleegkundige, Doktersassistente en Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg.

Aanhangsel Ervaringscertificaat

Heb je een onderdeel niet behaald? Dan kun je het onderdeel ontwikkelen in je werk. In een tweede verkorte EVC-procedure kun je erkenning vragen in het Aanhangsel Ervaringscertificaat.

Kies je MBO-beroep

Je kunt je ervaring zichtbaar maken in één van de Nederlandse MBO-beroepen. Klik op de button om een MBO-beroep te kiezen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken. Je kunt een globale scan van je ervaring maken.

 

Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan

Heb je een MBO-beroep gekozen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken? Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan. Je kunt een gedetailleerde scan van je ervaring in het MBO-beroep invullen en je ontvangt een passend advies.

 

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (026) 750 35 20 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM4EVC BV
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

026 750 35 20

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00