MET HET ERKENNEN VAN JE VERWORVEN COMPETENTIES (EVC) MAAK JE JE ERVARING ZICHTBAAR VOOR WERKGEVERS.

Het Ervaringscertificaat, uitgebracht door KCM4EVC als landelijk erkend EVC-aanbieder, toont je inzetbaarheid aan in een MBO-beroep. Je kunt het Ervaringscertificaat verzilveren naar een erkend diploma of jezelf verder ontwikkelen. Nieuwe ervaring kun je altijd weer laten erkennen.

 

Telefoon: (026) 750 35 20

E-mail: evc@kcm-groep.nl

 

Ervaringscertificaat

Een Ervaringscertificaat geeft een overzicht van wat je weet en kunt in een MBO-beroep. Het geeft een duidelijk beeld over je beroepservaring en niveau van functioneren. Als je weet wat je kunt, zet je je talenten effectiever in en weet je waar je aan kan werken. Zo zorg je ervoor dat je ontwikkeling past bij je huidige baan of de (loop)baan die je ambieert.

Het Ervaringscertificaat geeft Erkenning van Verworven Competenties (EVC). Om dit certificaat te behalen, start je een EVC-procedure. Je verzamelt dan bewijzen van wat je weet en kunt. Diploma’s tellen mee, maar juist ook levens- en werkervaring. Al het bewijs wordt beoordeeld op basis van landelijk erkende beroepsstandaarden.

In een EVC-procedure moet je zelf een portfolio maken met bewijzen van je kennis en kunde. Er is een begeleider die je daarbij kan helpen. Voorbeelden van bewijzen zijn onder andere:

  • getuigschriften

  • referenties

  • verslagen van beoordelingsgesprekken

  • producten die de je hebt gemaakt

  • diploma's

Als je portfolio klaar is, wordt het beoordeeld door een vakassessor. Na de beoordeling van je porfolio maakt de vakassessor een afspraak voor een assessmentggesprek. In dit gesprek toetst de vakassessor je kennis en vaardigheden in een interview en kan vragen of je iets in de praktijk voor wilt doen.

Een EVC procedure duurt gemiddeld 12 weken.

Skilllsexamen

Je kunt door deel te nemen aan het Skillsexamen ook erkenning in je Ervaringscertificaat vragen voor het werkproces verpleegtechnische handelingen. Het Skillsexamen is van toepassing in de MBO-beroepen Verzorgende-IG, MBO-Verpleegkundige, Doktersassistente en Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg.

Aanhangsel Ervaringscertificaat

Heb je een onderdeel niet behaald? Dan kun je het onderdeel ontwikkelen in je werk. In een tweede verkorte EVC-procedure kun je erkenning vragen in het Aanhangsel Ervaringscertificaat.

Lees verder of neem contact op met vragen

Kies een volgend onderwerp om verder te lezen of neem gerust even contact op als je vragen hebt. Onze adviseurs zijn bereikbaar op (026) 750 35 20.

Erkenningsprocedure (EVC) 12 weken

Lees de productinformatie over de Erkenningsprocedure (EVC) die resulteert in je Ervaringscertificaat.

 

Skillsexamen (EVC)

Lees de productinformatie over het Skillsexamen (EVC) voor het erkennen van het werkproces verpleegtechnische vaardigheden.

 

Aanhangsel Ervaringscertificaat (EVC)

Lees de productinformatie over de tweede EVC-procedure voor aanvullende erkenning in het MBO-beroep die resulteert in je Aanhangsel Ervaringscertificaat.

 

 

EVC voor deelnemers

Lees hier de informatie voor deelnemers

 

 

Wanneer is EVC geschikt?

Lees hier de voorwaarden voor het starten van EVC.

 

EVC-procedure

Lees hier de stappen die je in de EVC-procedure doorloopt.

 

Ervaringscertificaat

Lees hier de bijzonderheden over het Ervaringscertificaat.

 

Ervaringsprofiel

Lees hier de bijzonderheden over het Ervaringsprofiel.

 

Arbeidsmarktroute

Lees hier de bijzonderheden over het lerend werken in je eigen werk.

 

Diplomeren

Lees hier de bijzonderheden over het verzilveren naar een erkend diploma.

 

Kies je MBO-beroep

Je kunt je ervaring zichtbaar maken in één van de Nederlandse MBO-beroepen. Klik op de button om een MBO-beroep te kiezen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken. Je kunt een globale scan van je ervaring maken.

 

Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan

Heb je een MBO-beroep gekozen waarin je je ervaring zichtbaar wilt maken? Vraag een gratis en vrijblijvende intake aan. Je kunt een gedetailleerde scan van je ervaring in het MBO-beroep invullen en je ontvangt een passend advies.

 

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (026) 750 35 20 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM4EVC BV
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

026 750 35 20

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00