Arbeidsmarktroute Maatschappelijke Zorg (en zorgboerderijen)

Leer in je eigen werk en behaal het MBO-diploma

In de Maatschappelijke Zorg kun je verschillende diploma's behalen. Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3 is het basisdiploma voor het begeleiden van Gehandicapten en Specifieke doelgroepen. Daarmee laat je zien dat je cliënten kunt begeleiden bij hulpvragen en op het gebied van zelfredzaamheid. Op niveau 4 kun je het diploma Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen of Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg behalen. Je bent dan echt verantwoordelijk voor het zorg en activiteitenplan en de begeleiding van een cliënt. 

Ontwikkel je ervaring in de Maatschappelijke Zorg in je eigen werk naar een hoger niveau en sluit af met het erkende MBO-diploma.

Maatschappelijke Zorg

In de Maatschappelijke Zorg biedt je cliënten begeleiding in hun dagelijks leven. Je kunt werken in een nachtopvang, verslavingszorg, instelling of op een zorgboerderij.

Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3

Met dit diploma toon je aan dat je cliënten kunt begeleiden bij hun leven en hulpvragen kunt vaststellen. Heb je ervaring in de Maatschappelijke Zorg en nog geen diploma, dan kun je starten met dit diploma als doel.

Persoonlijk Begeleider niveau 4

Met het diploma Medewerker Maatschappelijke Zorg kun je je in korte tijd doorontwikkelen naar niveau 4. Op basis van je ervaring of diploma kun je vrijstellingen in kaart brengen en een maatwerkopleiding volgen. Je hoeft niet naar school, je leert gewoon tijdens je werk en je breidt je takenpakket zo uit. Heb je het hele beroep geleerd? Dan kun je je ervaring laten erkennen in het Ervaringscertificaat en verzilveren naar het MBO-diploma.

Zorgboerderijen

Voor de jonge sector van de Zorgboerderijen biedt de Arbeidsmarktroute de mogelijkheid om ervaring te laten erkennen in het Ervaringscertificaat en te verzilveren naar het MBO-diploma. Met het MBO-diploma toont u aan dat de zorg op de zorgboerderij door professionals wordt uitgevoerd.

Voordelen voor deelnemers

De Arbeidsmarktroute Maatschappelijke Zorg heeft de volgende voordelen:

  • - Heb je al voldoende ervaring in de kwalificatie? Dan kun je je ervaring laten erkennen in het Ervaringscertificaat en verzilveren naar het erkende MBO-diploma.

  • - Heb je nog ervaring tekort? Dan ga je je ervaring in 10 weken in kaart brengen. Na het in kaart brengen van je ervaring studeer je onder begeleiding van een docent in het Ontwikkelportfolio aan het bijleren van je ervaring. Heb je je maatwerkopleiding voltooid? Dan kun je je ervaring laten erkennen en het diploma behalen.

  • - Je kunt tijdens je eigen werk leren en je takenpakket uitbreiden. Je eigen collega's en team zijn je praktijkbegeleider. Dit scheelt een hoop verletkosten.

  • - Je behaalt door je werkervaring te laten erkennen het MBO-diploma.

Voordelen voor werkgevers

Als werkgever heeft de Arbeidsmarktroute een hoop voordelen:

  • - Medewerkers leren in hun eigen werk. Dit scheelt verletkosten.

  • - Medewerkers worden begeleid door hun eigen collega's en leidinggevende. Dit geeft betrokkenheid bij alle partijen in het leerproces.

  • - Werkgevers kunnen de instroom, doorstroom en uitstroom in de organisatie inbedden. Dit maakt organisaties flexibel bij veranderingen in de markt.

  • - U toont aan dat uw medewerkers een professioneel diploma hebben om cliënten te begeleiden en bevestigt de kwaliteit naar cliënten en naasten.

Investering en gratis verzilvering

De investering in een EVC-procedure niveau 3 bedraagt € 1.395,00 exclusief 21% BTW (1.687,95 inclusief BTW) en voor niveau 4 is dat € 1.495,00 exclusief 21% BTW (€ 1.808,95 inclusief BTW).

Bij boeking van een EVC-procedure voor 1 mei 2018 ontvang je een gratis verzilvering naar het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute ter waarde van € 150,00 inclusief 21% BTW).

Aanmelden

Je kunt je aanmelden met het onderstaande formulier voor een intake. Selecteer sector <zorg en welzijn>, dossier <maatschappelijke zorg>. Selecteer daarna het diploma dat je wilt behalen. Na het verzenden van je gegevens kun je je ervaring in een het beroep met een gedetailleerde vragenlijst scannen. Wij bellen je terug om de resultaten te bespreken en je een doorloopadvies te geven.

Contact

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.