Arbeidsmarktroute Verzorging & Verpleging

Leer in je eigen werk en behaal het MBO-diploma

In de Verzorging & Verpleging kun je verschillende diploma's behalen. Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 is het basisdiploma, waarmee je ondersteuning biedt bij huishouden & wonen, persoonlijke verzorging en ADL. Op niveau 3 kun je het diploma Verzorgende-IG behalen. Je bent dan echt verantwoordelijk voor het zorgplan, uitvoeren van verpleegtechnische vaardigheden en je dient over veel kennis te beschikken op het gebied van de doelgroepen en anatomie en ziekteleer. Vanaf niveau 3 kun je je verder specialiseren naar MBO-verpleegkundige niveau 4.

Ontwikkel je ervaring in de Verpleging & Verzorging in je eigen werk naar een hoger niveau en sluit af met het erkende MBO-diploma.

Verpleging & Verzorging

In de Verpleging en Verzorging werk je in de thuiszorg, bij een verpleeg-of verzorgingstehuis, in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg of een ziekenhuis.

Helpende Zorg & Welzijn niveau 2

Met dit diploma toon je aan dat je cliënten kunt begeleiden bij persoonlijke zorg en ADL, in het huishouden en bij activiteiten en recreëren. Heb je ervaring in de Verpleging & Verzorging en nog geen diploma, dan kun je starten met dit diploma als doel.

Verzorgende-IG niveau 3

Met het diploma Helpende Zorg & Welzijn kun je doorontwikkelen naar Verzorgende-IG niveau 3. Je kunt deelnemen aan de leergang verpleegtechnische vaardigheden en de opleiding Verzorgende-IG volgen, waarmee je je in je eigen werk ontwikkeld naar Verzorgende-IG. Heb je al veel ervaring dan kun je je ervaring meteen laten erkennen en diplomeren.

MBO-Verpleegkundige

De volgende stap is de ontwikkeling naar MBO-Verpleegkundige niveau 4.

Voordelen voor deelnemers

De Arbeidsmarktroute Verpleging & Verzorging heeft de volgende voordelen:

  • Heb je al voldoende ervaring in de kwalificatie? Dan kun je je ervaring laten erkennen in het Ervaringscertificaat en verzilveren naar het erkende MBO-diploma.

  • Heb je nog ervaring tekort? Dan ga je je ervaring in 10 weken in kaart brengen. Na het in kaart brengen van je ervaring studeer je onder begeleiding van een docent in het Ontwikkelportfolio aan het bijleren van je ervaring. Heb je je maatwerkopleiding voltooid? Dan kun je je ervaring laten erkennen en het diploma behalen.

  • Je kunt tijdens je eigen werk leren en je takenpakket uitbreiden. Je eigen collega's en team zijn je praktijkbegeleider. Dit scheelt een hoop verletkosten.

  • Je behaalt door je werkervaring te laten erkennen het MBO-diploma.

Voordelen voor werkgevers

Als werkgever heeft de Arbeidsmarktroute een hoop voordelen:

  • Medewerkers leren in hun eigen werk. Dit scheelt verletkosten.

  • Medewerkers worden begeleid door hun eigen collega's en leidinggevende. Dit geeft betrokkenheid bij alle partijen in het leerproces.

  • Werkgevers kunnen de instroom, doorstroom en uitstroom in de organisatie inbedden. Dit maakt organisaties flexibel bij veranderingen in de markt.

  • U toont aan dat uw medewerkers een professioneel diploma hebben om cliënten te begeleiden en bevestigt de kwaliteit naar cliënten en naasten.

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

085 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.