Arbeidsmarktroute voor Scheepskoks

Verzilver je ervaring in een erkend diploma en behaal je verplichte rating!

TOM VERZILVERT ZIJN ERVARING ALS SCHEEPSKOK NAAR EEN ERKEND DIPLOMA EN TOONT DE VERPLICHTE RATING VOOR SCHEEPSKOKS AAN.

Heb je ervaring als Scheepskok, maar nog geen diploma? Laat dan je ervaring in 12 weken erkennen in het Ervaringscertificaat. Je kunt aansluitend verzilveren naar het Vakbekwaamheidsdiploma Arbeidsmarktroute of het MBO-diploma. Daarmee toon je je verplichte rating aan en kun je de vaart op.

 

Telefoon: (026) 750 35 20

E-mail: evc@kcm-groep.nl

 

EVC voor Scheepskoks

Laat je ervaring erkennen in het Ervaringscertificaat voor je verplichte rating!

(EVC-procedure 12 weken)

Laat je ervaring erkennen!

Werk je als Scheepskok? Ben je niet in het bezit van het MBO-diploma om je verplichte rating aan te tonen? Dan kun je bij KCM4EVC je ervaring laten erkennen in het Ervaringscertificaat en je erkenningen verzilveren naar het erkende MBO-diploma of het Arbeidsmarktcertificaat!

Behaal het diploma op basis van je ervaring!

Om als Scheepskok de vaart op te kunnen, moet je voldoen aan de eis van een verplichte rating. In de Erkenningsprocedure (EVC) in 12 weken kun je je ervaring laten erkennen in het Ervaringscertificaat. Met de erkenning van je ervaring in het Ervaringscertificaat toon je aan dat je ervaring gelijk staat met één van de opleidingsstandaarden voor Kok. Daarmee kun je je rating aantonen. Als je wilt kun je je erkenning verder verzilveren naar het MBO-diploma bij een met ons samenwerkend ROC.

Resultaat

In de Erkenningsprocedure van 12 weken ga je je ervaring aantonen in één van de landelijke MBO-standaard voor Kok. In het Ervaringscertificaat ontvang je de erkenning op je werkervaring die gelijk staat aan het MBO-diploma. Met het Ervaringscertifcaat kun je je rating als Scheepskok aantonen. Je kunt je Ervaringscertificaat verder verzilveren bij ROC A12 naar het MBO-diploma.

Werkwijze

In een periode van 8 weken toetst je onder begeleiding van een ervaren portfoliobegeleider je ervaring aan de criteria van de landelijke Kok-standaard. Je vult een vragenlijst in, waardoor je je ervaring gaat spiegelen aan de criteria van de door jou gekozen standaard. Zo ga je herkennen waar je ervaring overeenkomt met de standaard en waar je wellicht nog ervaring moet opdoen. Verder start je met het samenstellen van een digitaal portfolio. In het digitaal portfolio registreer je je werkervaring en gevolgde opleidingen en trainingen. Verder kun je beroepsproducten opnemen waarmee je je ervaring wilt aantonen, verzamel je getuigschriften en schrijf je reflectieverslagen.

Na 8 weken wordt je vragenlijst en je portfolio beoordeeld door een ervaren vakassessor. Na de portfoliobeoordeling maakt de vakassessor een afspraak voor het assessment. Dit assessment bestaat uit een interview en eventueel een werkplekbezoek (indien nodig).  De vakassessor beschrijft de erkenning van je ervaring in de landelijke standaard in het Ervaringscertificaat. De beoordeling wordt gecontroleerd door een tweede procesassessor. In week 12 ontvang je het concept Ervaringscertificaat en bespreekt de procesassessor dit met je door. Daarna ontvang je het definitieve Ervaringscertificaat per post.

Voor wie

Om een Erkenningsprocedure te starten dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je hebt meer dan een half jaar fulltime of een jaar parttime ervaring als kok.

  • Je beheerst Nederlands in woord een geschrift.

  • Je bent digitaal vaardig en hebt toegang tot het internet. Je dient verslagen te kunnen schrijven in word en je kunt digitale stukken uploaden.

  • Je kunt beroepsproducten opstellen in je werk. Heb je geen werkplek, dan bepalen wij in de intake op welke wijze je de beroepsproducten kunt verzamelen.

Voldoe je niet aan de voorwaarden? Informeer dan even naar onze maatwerkoplossingen!

Landelijke MBO beroepstandaarden

Er zijn vier beroepsstandaarden beschikbaar om je ervaring in te laten erkennen.

Verzilvering naar het MBO-diploma

Heb je na het doorlopen van de Erkenningsprocedure (EVC) in 12 weken alle onderdelen van de landelijke standaard erkend gekregen in je Ervaringscertificaat? Dan kun je de verzilveringsroute in bij een met ons samenwerkend ROC om te verzilveren naar het MBO-diploma. 

Duur, data en locatie

Na het opstartgesprek heb je maximaal 8 weken de tijd om je ervaring te spiegelen en te beschrijven in de vragenlijst en een digitaal bewijsportfolio op te bouwen. Gemiddeld ben je 16 uur bezig met het invullen van de vragenlijst en 16 uur met het invullen van je digitale portfolio. Daarnaast heb je tijd nodig om bewijsstukken te verzamelen en op te stellen. Je werkt vanuit thuis op het internet en je wordt op afstand begeleid door een ervaren portfoliobegeleider. Na deze 8 weken sluit je portfolio en start de vakassessor met de beoordeling. In week 12 ontvang je het concept van het Ervaringscertificaat en plant de procesassessor een nabespreking in. Je ontvangt het definitieve Ervaringscertficaat daarna in tweevoud per post.

Investering

De investering in de Erkenningsprocedure EVC bedraagt:

  • Erkenningsprocedure MBO-niveau 2: € 1.295,00 exclusief 21% BTW

  • Erkenningsprocedure MBO-niveau 3: € 1.395,00 exclusief 21% BTW

  • Erkenningsprocedure MBO-niveau 4: € 1.495,00 exclusief 21% BTW

Inschrijven

Je kunt jezelf op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur telefonisch inschrijven op (026) 750 35 20 of jezelf aanmelden met het aanmeldformulier. Selecteer de standaard waarin je de Erkenningsprocedure wilt doorlopen! Je krijgt dan na het invullen van je aanmelding een gedetailleerde vragenlijst te zien. Vul deze even in, dan hebben we een beeld van je ervaring om je in de intake te kunnen adviseren! 

Voorwaarden

  • Voorafgaand aan het starten van de erkenningsprocedure, sluit je een EVC-overeenkomst.

  • Op trajecten van KCM4EVC BV zijn de Algemene voorwaarden van de Nederlandse Raad voor Training & Opleiding (NRTO) van toepassing.

Informatie, advies, brochure, inschrijven.

Voor informatie, advies, een brochure of een inschrijving kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. U bereikt ons telefonisch op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur op (026) 750 35 20. U kunt ons ook een bericht sturen met het contactformulier op deze pagina en wij bellen u terug!

 

Telefoon: (026) 750 35 20

E-mail: evc@kcm-groep.nl

 

Meten

In de Arbeidsmarktroute kun je je ervaring in een MBO-beroep in 10 weken laten meten in het Ervaringsprofiel. Zo weet je wat je nog moet bijleren en wat je al weet in een MBO-beroep.

Leren

Kom je na het meten nog ervaring tekort in het MBO-beroep? Dan kun je gericht ervaring bijleren in een speciaal voor jou samengesteld programma.

Erkennen

In de Arbeidsmarktroute kun je je ervaring in een MBO-beroep in 12 weken laten erkennen in het Ervaringscertificaat. Met de erkenning toon je officieel aan wat je weet en kunt.

Diplomeren

Heb je je ervaring laten erkennen in het Ervaringscertificaat? Dan kun je dit verzilveren naar een erkend diploma of certificaat en een vervolgstap maken in je carrière.

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (026) 750 35 20 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

026 750 35 20

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00