Arbeidsmarktroute Kinderopvang

Groei door naar een hoger diploma en leer tijdens je eigen werk!

In de kinderopvang kun je verschillende diploma's behalen. Gastouders kunnen het diploma Helpende Zorg & Welzijn (niveau 2) behalen, of zich doorontwikkelen naar Pedagogisch werker Kinderopvang (niveau 3), zodat zij ook zelfstandig in een kinderdagverblijf op een groep mogen werken. Medewerkers Buitenschoolse opvang zonder diploma Pedagogisch Werker niveau 3, kunnen in de Arbeidsmarktroute in hun eigen werk leren en afsluiten met het diploma.  Naast Buitenschoolse opvang kunnen zij dus ook zelfstandig op groepen in de kinderopvang ingezet worden. Bestaande Pedagogisch Werkers niveau 3 kunnen eenvoudig in hun eigen werk de stap maken naar niveau 4 en het diploma behalen.

Ontwikkel je ervaring in de kinderopvang in je eigen werk naar een hoger niveau en sluit af met het erkende MBO-diploma.

Kinderopvang

Als je werkzaam bent in de kinderopvang, dan kun je jezelf in je eigen werk verder ontwikkelen naar een hogere kwalificatie en het MBO-diploma behalen.

Helpende Zorg & Welzijn/Gastouder niveau 2

Als je jezelf wilt vestigen als gastouder, dan dien je in het bezit te zijn van het diploma Helpende Zorg & Welzijn/Gastouder. In de Arbeidsmarktroute kun je je ervaring met oppassen erkennen in het Ervaringscertificaat. De erkenning verzilver je naar het erkende MBO-diploma Helpende Zorg & Welzijn. Daarmee kun je aan de slag als gastouder.

Pedagogisch werker kinderopvang niveau 3

Met het diploma Pedagogisch Werker Kinderopvang niveau 3 kun je zelfstandig ingezet worden als groepsleider in het Kinderdagverblijf. Ben je werkzaam als Gastouder of in de Buitenschoolse opvang en heb je niet het diploma niveau 3? In de Arbeidsmarktroute kun je op basis van je ervaring het diploma behalen. Kom je ervaring tekort, dan leer je dat in je eigen werk bij. Heb je al voldoende ervaring, dan kun je je ervaring laten erkennen en het diploma behalen. Met het behalen van het diploma vergroot je je inzetbaarheid in de kinderopvang.

Pedagogisch werker niveau 4

Als je in het bezit bent van het diploma Pedagogisch Werker niveau 3, dan kun je in de Arbeidsmarktroute de upgrade maken naar niveau 4. Je leert bij in je eigen werk. Heb je het volledige programma doorlopen, dan kun je je ervaring laten erkennen in het Ervaringscertificaat en verzilveren naar het MBO-diploma.

Voordelen voor deelnemers

De Arbeidsmarktroute Kinderopvang heeft de volgende voordelen:

  • Heb je al voldoende ervaring in de hogere kwalificatie? Dan kun je je ervaring laten erkennen in het Ervaringscertificaat en verzilveren naar het erkende MBO-diploma.

  • Heb je nog ervaring tekort? Dan ga je je ervaring in 10 weken in kaart brengen. Na het in kaart brengen van je ervaring studeer je onder begeleiding van een docent in het Ontwikkelportfolio aan het bijleren van je ervaring. Heb je je maatwerkopleiding voltooid? Dan kun je je ervaring laten erkennen en het diploma behalen.

  • Je kunt tijdens je eigen werk leren en je takenpakket uitbreiden. Je eigen collega's en team zijn je praktijkbegeleider. Dit scheelt een hoop verletkosten.

  • Je behaalt door je werkervaring te laten erkennen het MBO-diploma.

Voordelen voor werkgevers

Als werkgever heeft de Arbeidsmarktroute een hoop voordelen:

  • Medewerkers leren in hun eigen werk. Dit scheelt verletkosten.

  • Medewerkers worden begeleid door hun eigen collega's en leidinggevende. Dit geeft betrokkenheid bij alle partijen in het leerproces.

  • Werkgevers kunnen de instroom, doorstroom en uitstroom in de organisatie inbedden. Dit maakt organisaties flexibel bij veranderingen in de markt.

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (026) 750 35 20 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (026) 750 35 20 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

026 750 35 20

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00