• Meten 

  • Leren 

  • Erkennen 

  • Diplomeren 

KIM KOMT NOG ERVARING TEKORT IN HET MBO-BEROEP. IN HET ONTWIKKELPORTFOLIO VOERT ZIJ ONDER BEGELEIDING VAN EEN DOCENT OPDRACHTEN UIT OM HAAR ERVARING AAN TE VULLEN. 

Kom je nog ervaring tekort in het MBO-beroep? In het Ontwikkelportfolio kun je de ervaring die je tekort komt gericht ontwikkelen. De docent schrijft voor jou praktijkopdrachten in het Ontwikkelportfolio. Je kunt met deze opdrachten je ervaring in je eigen werk of vrijwilligerswerk gaan opdoen. Kom je kennis tekort? Dan kun je thuis leren in de studieboeken die de docent adviseert. Ook kun je deelnemen aan bijscholing om je ervaring te ontwikkelen.

Het Ontwikkelportfolio bedraagt standaard 3 maanden om je ervaring te ontwikkelen. Ben je eerder klaar? Dan kun je de ervaring die je hebt opgedaan laten erkennen in het Ervaringscertificaat. Heb je meer tijd nodig? Dan kun je het Ontwikkelportfolio per maand verlengen.

 

 

Telefoon: (026) 750 35 20

E-mail: evc@kcm-groep.nl

 

Leren

Werkend leren & bijscholing

Intake

Als je nog ervaring tekort komt, dan lever je je Ervaringsprofiel of Ervaringscertificaat in bij de docent van KCM Training & Opleiding. De docent van KCM Training & Opleiding kan op basis van dit document een vertaling maken naar opleidingsactiviteiten. Zo kun je je individuele maatwerkopleiding laten samenstellen om gericht je ervaring bij te ontwikkelen.

Ontwikkelportfolio (OPF) 3 maanden

De docent ontwikkelt praktijkopdrachten waarmee je je ervaring kunt gaan bijleren en geeft literatuuradvies om je kennis aan te vullen. Deze opdrachten zet de docent in je persoonlijke Ontwikkelportfolio. Het Ontwikkelportfolio is dus een individuele opleiding om je ontbrekende ervaring te kunnen aanvullen.

Je hoeft niet naar school toe. Je kunt zelfstandig de literatuur bestuderen waar en wanneer je dat wilt. Je hoeft ook geen verplichte stage te lopen. Je kunt de praktijkopdrachten gaan uitvoeren in je eigen werk of vrijwilligerswerk en met je eigen collega's en leidinggevende als praktijkbegeleiders. Je huiswerk lever je in in het Ontwikkelportfolio en de docent geeft je feedback op het huiswerk. Heb je de opdrachten uit het Ontwikkelportfolio af? Dan kun je met het bijleren van ontbrekende ervaring de Erkenningsprocedure (EVC) opstarten om je ervaring te laten erkennen in het Ervaringscertificaat en te verzilveren naar het erkende diploma.

Bijscholing

Soms is het nodig om naast het Ontwikkelportfolio bijscholing te volgen. Een Helpende Zorg & Welzijn kan bijvoorbeeld het EHBO-certificaat halen. In de MBO-beroepen Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg, MBO-verpleegkundige, Verzorgende-IG en doktersassistente, dien je ook verpleegtechnische handelingen te kunnen uitvoeren. Voor sommige beroepen dien je in het bezit te zijn van een VCA-diploma. Naast de opdrachten van het Ontwikkelportfolio zal de docent je ook voorlichten over bijscholing, als dat nodig is.

Vervolg

Als je met het Ontwikkelportfolio je ervaring hebt aangevuld en/of bijscholing hebt gevolgd, dan kun je je ervaring laten erkennen in het Ervaringscertificaat en daarna verzilveren naar het erkende diploma.

Meten

In de Arbeidsmarktroute kun je je ervaring in een MBO-beroep in 10 weken laten meten in het Ervaringsprofiel. Zo weet je wat je nog moet bijleren en wat je al weet in een MBO-beroep.

Leren

Kom je na het meten nog ervaring tekort in het MBO-beroep? Dan kun je gericht ervaring bijleren in een speciaal voor jou samengesteld programma.

Erkennen

In de Arbeidsmarktroute kun je je ervaring in een MBO-beroep in 12 weken laten erkennen in het Ervaringscertificaat. Met de erkenning toon je officieel aan wat je weet en kunt.

Diplomeren

Heb je je ervaring laten erkennen in het Ervaringscertificaat? Dan kun je dit verzilveren naar een erkend diploma of certificaat en een vervolgstap maken in je carrière.

 Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (026) 750 35 20 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

026 750 35 20

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.